'Länsimaissa ihmiset ovat rokotettuja kristinuskoa vastaan. He ovat saaneet kristinuskoa pieninä laimeina annoksina niin, että he ovat tulleet immuuneiksi kristinuskolle.'
- Kalevi Lehtinen

Miksi pitäisi kiinnostua?
Faktaa on se että sinä kuolet jonain päivänä. Sinun vanhempasi kuolevat tai kenties ovat jo kuolleet. Jos sinulla on lapsia, hekin tulevat kuolemaan. Jos kurjasti käy, he kuolevat ennen sinua. Kaikki rakkaimpasi tulevat kuolemaan.

Voisi siis jotenkin kuvitella, että kuolemaa pohtiessa tulisi mietittyä myös sitä, olemmeko pelkkää solumössöä, joka on syntynyt ainoastaan sattuman oikusta vai olisiko meillä sittenkin jokin tarkoitus olla täällä? Ja jos emme ole täällä sattumalta, olisiko siinä sittenkin jotain perää kun sanotaan että kaikki ei pääty kuolemaan vaan sen jälkeen juhlat jatkuvat?

Haluammeko sanoa rakkaimpiemme hautajaisissa 'jää hyvästi' vai olisiko kuitenkin mukavampi sanoa 'heippa, nähdään taas joku päivä toisella puolella'?

Jos me olemme pelkkää sattuman muovaamaa pitkälle kehittynyttä alkulimaa, on meidän elämämme lopulta aika tarkoituksetonta. Jos meidät on jokin luonut, on meillä luultavasti jokin tarkoitus täällä taaperrukseen, ja kuolemakin voisi olla vain yksi askel pidemmässä ketjussa.

Kuolema on aika hyvä motivaattori miettiä asioita.

Hyppää seuraavaan tarinaan
 
Miksi pitäisi kiinnostua?
Miksi nämä jutut pitäisi lukea läpi? Vastaus on helppo: koska me kuolemme.
Sattumaa vai ei?
Onko maailmamme ja elämä syntynyt sattumalta ilman mitään tarkoitusta vai onko takana jokin joka on suunnitellut kaiken sellaiseksi kun se nykyään on?
Olemmeko yksi muiden joukossa?
Onko ihminen vain eläin muiden joukossa jolla on vähän enemmän älliä kuin muilla, vai onko ihminen jotain erityistä? Mitä oikein on inhimillisyys?
Olemmeko oikeasti niin pahoja?
Kaikki varmasti allekirjoittavat sen että ihminen osaa tehdä pahaa. Onko se jotain ainutkertaista maailmassa vai jotain mitä löytyy kaikkialta luonnosta?
Miksi pahuus vain jatkuu?
Jos Jumala haluaa meidän tekevän hyvää mutta me teemmekin pahaa, miksi Hän sallii sen? Eikö Jumalalla olekaan vaikutusvaltaa pakottaa meidät tekemään hyvää?
Niputus edellisistä
Neljä edellistä saadaan niputettua aika kivaksi kokonaisuudeksi. Kokeillaanpa!
Miksi pitäisi tehdä oikein?
Meihin on sisäänkirjoitettu moraali, eli tiedämme mikä on oikein. Miksi ihmeessä? Miksi pitäisi välittää, jos emme ole lopulta kellekään vastuussa?
Onko meillä toivoa?
Jos olisit yrityksen johtaja ja alaiset perseilisivät minkä kerkeävät, mitä tekisit? Niinpä. Niin tekisin minäkin.
Miten Jeesus liittyy asiaan?
Nyt sitten se Jeesus: miten se nyt tähän liittyy ja miksi kristittyjen pitää koko ajan jauhaa siitä? Eikö Jumala riittäisi?
Isä, Poika ja ..öö.. se kolmas..
Jumala loi kaiken ja Jeesus kantaa vastuun tekosistamme, jos uskomme. Entäpä se Pyhä Henki?
Mitä seuraavaksi?
Herättikö nämä sinussa ajatuksia? Jos juu niin lue vielä tämä.

Uskonaskel.fi on jonkunlaista blogisivustoa etäisesti muistuttava kasa ajatuksia, jotka toivottavasti auttavat sinua löytämään uudelleen sen mistä kristinuskossa on kyse, tai ainakin pistää 'kiven hiertämään kenkään'.

Sivusto on ylläpitäjän täysin oma eikä edusta minkään tietyn uskontokunnan, suunnan, lahkon, kultin tms. kantoja.

Sivuston ylläpitäjä Perttu Terho on nelikymppinen IT-suunnittelija, jota harmittaa kristinuskon alennustila yhteiskunnassamme. Hän pitää yllä myös palelevapingviini.fi sivustoa.

Ajatuksia, kommentteja: paleleva.pingviini@gmail.com