'Länsimaissa ihmiset ovat rokotettuja kristinuskoa vastaan. He ovat saaneet kristinuskoa pieninä laimeina annoksina niin, että he ovat tulleet immuuneiksi kristinuskolle.'
- Kalevi Lehtinen

Niputus edellisistä
Neljä edellistä juttua ovat antaneet eväät sen ymmärtämiseen, että ei ole ollenkaan hankalaa uskoa Jumalaan. Itse asiassa koko homma kuulostaa loogisemmalta, jos olettaa että Jumala on suunnitellut kaiken.

Nyt kaivetaan Raamattu naftaliinista, ja katsotaan menevätko ko. bestsellerissä väitetyt asiat yksiin aikaisemmin kuvatun kanssa:

'Jumala loi taivaan ja maan'. On helppo löytää esimerkkejä siitä, että ohjaamaton evoluutio on jopa suurempi uskon asia kuin se että Jumala on suunnitellut jutun. Check.

'Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen'. Pohtimalla inhimillisyyttä on helppo löytää esimerkkejä siitä, että ihminen ei ole mikä tahansa puusta pudonnut apina vaan luotu omanlaisekseen tekemään inhimillisiä tekoja. Check.

'Ihminen repäisi itsensä irti Jumalasta'. Meillä on valinnanvapaus, valinnanvapautta voi käyttää oikein tai väärin. Ihminen on valitettavasti käyttänyt valinnanvapauttaan väärin. Check.


No niin, näin kristinuskon muutamalle perustavanlaatuiselle teesille on saatu jo selkeä selitys, että näin se nyt vain on.

Juuri tämä on näiden tarinoiden tarkoitus; usko ei ole sitä että heitetään tiede, logiikka ja järki romukoppaan ja uskotaan sokeasti johonkin totuuteen välittämättä mitä ympäröivä maailma sanoo, vaan kaikki on selkeästi perusteltavissa.

Hyppää seuraavaan tarinaan
 
Miksi pitäisi kiinnostua?
Miksi nämä jutut pitäisi lukea läpi? Vastaus on helppo: koska me kuolemme.
Sattumaa vai ei?
Onko maailmamme ja elämä syntynyt sattumalta ilman mitään tarkoitusta vai onko takana jokin joka on suunnitellut kaiken sellaiseksi kun se nykyään on?
Olemmeko yksi muiden joukossa?
Onko ihminen vain eläin muiden joukossa jolla on vähän enemmän älliä kuin muilla, vai onko ihminen jotain erityistä? Mitä oikein on inhimillisyys?
Olemmeko oikeasti niin pahoja?
Kaikki varmasti allekirjoittavat sen että ihminen osaa tehdä pahaa. Onko se jotain ainutkertaista maailmassa vai jotain mitä löytyy kaikkialta luonnosta?
Miksi pahuus vain jatkuu?
Jos Jumala haluaa meidän tekevän hyvää mutta me teemmekin pahaa, miksi Hän sallii sen? Eikö Jumalalla olekaan vaikutusvaltaa pakottaa meidät tekemään hyvää?
Niputus edellisistä
Neljä edellistä saadaan niputettua aika kivaksi kokonaisuudeksi. Kokeillaanpa!
Miksi pitäisi tehdä oikein?
Meihin on sisäänkirjoitettu moraali, eli tiedämme mikä on oikein. Miksi ihmeessä? Miksi pitäisi välittää, jos emme ole lopulta kellekään vastuussa?
Onko meillä toivoa?
Jos olisit yrityksen johtaja ja alaiset perseilisivät minkä kerkeävät, mitä tekisit? Niinpä. Niin tekisin minäkin.
Miten Jeesus liittyy asiaan?
Nyt sitten se Jeesus: miten se nyt tähän liittyy ja miksi kristittyjen pitää koko ajan jauhaa siitä? Eikö Jumala riittäisi?
Isä, Poika ja ..öö.. se kolmas..
Jumala loi kaiken ja Jeesus kantaa vastuun tekosistamme, jos uskomme. Entäpä se Pyhä Henki?
Mitä seuraavaksi?
Herättikö nämä sinussa ajatuksia? Jos juu niin lue vielä tämä.

Uskonaskel.fi on jonkunlaista blogisivustoa etäisesti muistuttava kasa ajatuksia, jotka toivottavasti auttavat sinua löytämään uudelleen sen mistä kristinuskossa on kyse, tai ainakin pistää 'kiven hiertämään kenkään'.

Sivusto on ylläpitäjän täysin oma eikä edusta minkään tietyn uskontokunnan, suunnan, lahkon, kultin tms. kantoja.

Sivuston ylläpitäjä Perttu Terho on nelikymppinen IT-suunnittelija, jota harmittaa kristinuskon alennustila yhteiskunnassamme. Hän pitää yllä myös palelevapingviini.fi sivustoa.

Ajatuksia, kommentteja: paleleva.pingviini@gmail.com