'Länsimaissa ihmiset ovat rokotettuja kristinuskoa vastaan. He ovat saaneet kristinuskoa pieninä laimeina annoksina niin, että he ovat tulleet immuuneiksi kristinuskolle.'
- Kalevi Lehtinen

Miksi pitäisi tehdä oikein?
Meillä on valinnanvapaus, ja meillä on mahdollisuus tehdä mitä haluamme. Kuitenkin meissä on 'esiohjelmoituna' tietyt moraalisäännökset, joiden mukaan tiedämme että esimerkiksi toisen tappaminen huvin vuoksi on väärin. Mistä ihmeestä nuo säännöt tulevat?

Kuvitellaanpa että olemme sittenkin pelkkää sattuman tuottamaa solumössöä, eikä mitään Jumalaa ole olemassa. Koska kuitenkin joku päivä kuolemme ja kuoleman jälkeen ei kerran ole mitään missä joutuisimme mistään tekemisistämme vastuuseen, miksi ihmeessä täytyisi noudattaa mitään sääntöä? Monethan niistä rajoittavat meitä elämästä täysillä ja hankkimalla niin paljon nautintoa kuin mahdollista tänä lyhyenä aikana kun elämme. Miksi pitäisi ajatella mikä on muiden ja yhteiskunnan kannalta hyvästä, koska yhteinen hyvä saattaa olla ristiriidassa sen kanssa, mikä minulle on parasta. Mikä meitä jarruttaa?

Meitä jarruttaa se että sisäänkirjoitetut moraalin aakkoset ovat vain seuraus. Ne ovat seurausta siitä että me sisimmässämme tiedämme ja tunnemme olevamme lopulta vastuussa teoistamme jollekin. Osalla se on tietoista (lue: uskovat), lopuilla se on alitajuista. Yhtä kaikki, kaikilla on se tunne että jostain syystä aivan miten tahansa ei voi elää, koska olen vastuussa jollekin, ja jotenkin tiedän sisimmässäni, että joudun kantamaan valinnoistani vastuun jonain päivänä.

Hyppää seuraavaan tarinaan
 
Miksi pitäisi kiinnostua?
Miksi nämä jutut pitäisi lukea läpi? Vastaus on helppo: koska me kuolemme.
Sattumaa vai ei?
Onko maailmamme ja elämä syntynyt sattumalta ilman mitään tarkoitusta vai onko takana jokin joka on suunnitellut kaiken sellaiseksi kun se nykyään on?
Olemmeko yksi muiden joukossa?
Onko ihminen vain eläin muiden joukossa jolla on vähän enemmän älliä kuin muilla, vai onko ihminen jotain erityistä? Mitä oikein on inhimillisyys?
Olemmeko oikeasti niin pahoja?
Kaikki varmasti allekirjoittavat sen että ihminen osaa tehdä pahaa. Onko se jotain ainutkertaista maailmassa vai jotain mitä löytyy kaikkialta luonnosta?
Miksi pahuus vain jatkuu?
Jos Jumala haluaa meidän tekevän hyvää mutta me teemmekin pahaa, miksi Hän sallii sen? Eikö Jumalalla olekaan vaikutusvaltaa pakottaa meidät tekemään hyvää?
Niputus edellisistä
Neljä edellistä saadaan niputettua aika kivaksi kokonaisuudeksi. Kokeillaanpa!
Miksi pitäisi tehdä oikein?
Meihin on sisäänkirjoitettu moraali, eli tiedämme mikä on oikein. Miksi ihmeessä? Miksi pitäisi välittää, jos emme ole lopulta kellekään vastuussa?
Onko meillä toivoa?
Jos olisit yrityksen johtaja ja alaiset perseilisivät minkä kerkeävät, mitä tekisit? Niinpä. Niin tekisin minäkin.
Miten Jeesus liittyy asiaan?
Nyt sitten se Jeesus: miten se nyt tähän liittyy ja miksi kristittyjen pitää koko ajan jauhaa siitä? Eikö Jumala riittäisi?
Isä, Poika ja ..öö.. se kolmas..
Jumala loi kaiken ja Jeesus kantaa vastuun tekosistamme, jos uskomme. Entäpä se Pyhä Henki?
Mitä seuraavaksi?
Herättikö nämä sinussa ajatuksia? Jos juu niin lue vielä tämä.

Uskonaskel.fi on jonkunlaista blogisivustoa etäisesti muistuttava kasa ajatuksia, jotka toivottavasti auttavat sinua löytämään uudelleen sen mistä kristinuskossa on kyse, tai ainakin pistää 'kiven hiertämään kenkään'.

Sivusto on ylläpitäjän täysin oma eikä edusta minkään tietyn uskontokunnan, suunnan, lahkon, kultin tms. kantoja.

Sivuston ylläpitäjä Perttu Terho on nelikymppinen IT-suunnittelija, jota harmittaa kristinuskon alennustila yhteiskunnassamme. Hän pitää yllä myös palelevapingviini.fi sivustoa.

Ajatuksia, kommentteja: paleleva.pingviini@gmail.com