'Länsimaissa ihmiset ovat rokotettuja kristinuskoa vastaan. He ovat saaneet kristinuskoa pieninä laimeina annoksina niin, että he ovat tulleet immuuneiksi kristinuskolle.'
- Kalevi Lehtinen

Onko meillä toivoa?
Jos olisit yrityksen johtaja (ehkä oletkin), todennäköisesti toivoisit että alaisesi tekisivät työnsä hyvin ja olisivat tehokkaita. Mitäpä tuumaisit jos alaisesi toimisivatkin juuri eri tavalla kuin toivoisit, härväisivät ja sähläisivät koko ajan ja sabotoisivat kaikkea mikä edistäisi yrityksen menestystä?

Väittäisin että jokaisen vastaus on sama: potkut koko porukalle.

Nyt siis tuleekin paha ongelma: kun Jumala kerran on luonut meidät, Hän ei voi olla tyytyväinen valintoihimme. Useimmat meistä ovat toki lainkuuliaisia ja mielestään 'hyviä' ihmisiä (ei ole tappanut ketään, ei ole ryöstänyt pankkia ja joskus muistaa jopa hymyillä kassalla), mutta voiko kukaan sanoa elävänsä 'oikeasti hyvää' elämää: ei ole koskaan loukannut toista, haalinut itselleen muita enemmän, valehdellut tai salaillut asioita oman edun nimissä, hautonut kostoa tai kenties kostanut kokemaansa vääryyttä?

Nyt siis viimeistään alkaa kiinnostamaan, onko tässä enää mitään toivoa, kun aikanaan tekoja ja tekemättä jättämisiä lähdetään listaamaan. Lista on itse kunkin kohdalla varsin pitkä, jos lähtisimme tosissamme luetteloimaan kaikki ne asiat, joista sisäänkirjoitettu moraalimme sanoo, että näin en olisi halunnut minulle tehtävän.

Onneksi toivoa on, ja kristinuskossa vastaus on ihan selkeä. Tähän tarvitaan nyt vihdoin se Jeesus, jonka merkitys koko kuvioon on monilla hukassa. Toisaalta en ihmettele sitä että Jumalan olemassaolon voisikin monet hyväksyä mutta Jeesus ei kiinnosta, koska Jeesus lähinnä kuvataan parrakkaana kivana heppuna, joka ottaa lapset syliin ja puhuu että ollaan sitten kilttejä toisillemme ja pälä pälä lässyn lässyn. Eipä ihme ettei paljoa nappaa.

No, miten se sitten liittyy asiaan? Luepa seuraava juttu.
 
Miksi pitäisi kiinnostua?
Miksi nämä jutut pitäisi lukea läpi? Vastaus on helppo: koska me kuolemme.
Sattumaa vai ei?
Onko maailmamme ja elämä syntynyt sattumalta ilman mitään tarkoitusta vai onko takana jokin joka on suunnitellut kaiken sellaiseksi kun se nykyään on?
Olemmeko yksi muiden joukossa?
Onko ihminen vain eläin muiden joukossa jolla on vähän enemmän älliä kuin muilla, vai onko ihminen jotain erityistä? Mitä oikein on inhimillisyys?
Olemmeko oikeasti niin pahoja?
Kaikki varmasti allekirjoittavat sen että ihminen osaa tehdä pahaa. Onko se jotain ainutkertaista maailmassa vai jotain mitä löytyy kaikkialta luonnosta?
Miksi pahuus vain jatkuu?
Jos Jumala haluaa meidän tekevän hyvää mutta me teemmekin pahaa, miksi Hän sallii sen? Eikö Jumalalla olekaan vaikutusvaltaa pakottaa meidät tekemään hyvää?
Niputus edellisistä
Neljä edellistä saadaan niputettua aika kivaksi kokonaisuudeksi. Kokeillaanpa!
Miksi pitäisi tehdä oikein?
Meihin on sisäänkirjoitettu moraali, eli tiedämme mikä on oikein. Miksi ihmeessä? Miksi pitäisi välittää, jos emme ole lopulta kellekään vastuussa?
Onko meillä toivoa?
Jos olisit yrityksen johtaja ja alaiset perseilisivät minkä kerkeävät, mitä tekisit? Niinpä. Niin tekisin minäkin.
Miten Jeesus liittyy asiaan?
Nyt sitten se Jeesus: miten se nyt tähän liittyy ja miksi kristittyjen pitää koko ajan jauhaa siitä? Eikö Jumala riittäisi?
Isä, Poika ja ..öö.. se kolmas..
Jumala loi kaiken ja Jeesus kantaa vastuun tekosistamme, jos uskomme. Entäpä se Pyhä Henki?
Mitä seuraavaksi?
Herättikö nämä sinussa ajatuksia? Jos juu niin lue vielä tämä.

Uskonaskel.fi on jonkunlaista blogisivustoa etäisesti muistuttava kasa ajatuksia, jotka toivottavasti auttavat sinua löytämään uudelleen sen mistä kristinuskossa on kyse, tai ainakin pistää 'kiven hiertämään kenkään'.

Sivusto on ylläpitäjän täysin oma eikä edusta minkään tietyn uskontokunnan, suunnan, lahkon, kultin tms. kantoja.

Sivuston ylläpitäjä Perttu Terho on nelikymppinen IT-suunnittelija, jota harmittaa kristinuskon alennustila yhteiskunnassamme. Hän pitää yllä myös palelevapingviini.fi sivustoa.

Ajatuksia, kommentteja: paleleva.pingviini@gmail.com